De Maizière: meer aanslagen door lone wolves
Buitenland

De Maizière: meer aanslagen door lone wolves.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Maizière waarschuwde vandaag dat Duitsland te maken kan krijgen met meer aanvallen door lone wolves, die alleen opereren. Hij spreekt echter tegen dat de tiener met de bijl uit naam van de haatbaarden van Islamitische Staat handelde. 

De man die passagiers aanviel in een trein in het zuiden van Duitsland handelde volgens de Duitse minister alleen en was door de propaganda van terreurbeweging Islamitische Staat "geprikkeld". De video met de dader die IS gisteren verspreidde, geeft geen aanwijzingen dat de 17-jarige jongen afspraken met IS had, weet het ANP. 

Ondertussen is het onduidelijk wat de nationaliteit van de dader was. Tot nu toe werd aangenomen dat het een migrant uit Afghanistan was, maar in kringen van de Duitse veiligheidsdiensten klinken geluiden dat het mogelijk een Pakistaan was.

Door de aanval raakten vier mensen in de trein gewond, allen van een familie uit Hongkong. Twee van hen verkeren in levensgevaar. De dader werd door de politie doodgeschoten.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →