De nieuwe Potus

De nieuwe Potus 

26 januari 2021 - 11:59

Uiteraard heb ik de inauguratie van a tot z gevolgd op m’n Pioneer breedbeeldtoestel. En later op de avond heb ik in alle journaals en duidingsprogramma’s gevolgd wat kenners en andere hotemetoten vonden van de heisa rond het nieuwe presidentschap. Ik wil trouwens terzijde opmerken dat m’n favoriete Amerikakenner Laila Frank is, die geregeld in OP1 verschijnt en volgens mij een redelijk hitsig mokkel is. Met die bolle snoet, die enorme bril, die roodgelakte vingernageltjes, dat cynische glimlachje op haar lippen: het schijnt me toe dat ze tussen de lakens een geile troela is, die een man alle hoeken van de kamer laat zien, hem uitput tot in z’n ruggemerg, en hem daarna uit haar bed schopt, om vervolgens in het vliegtuig naar Amerika te springen en vanuit Dallas, Oklahoma, of de Rocky Mountains met haar zwoele stem reportages over de VS naar Nederland te zenden.

Maar goed, de show rond de eerste dag van Joe Biden, hoe zat het daarmee? Nou, ik vond er niet veel aan, behalve dat ik het heel leuk vond om de tofste president die Amerika ooit gekend heeft, nog ‘ns terug te zien. Ik heb het natuurlijk over George W. Bush, die altijd enorm onderschat geweest is, en de geschiedenis zal ooit uitwijzen dat hij een groter staatsman was dan Washington, Lincoln, Roosevelt, Clinton of Obama. Bush hoeft alleen concurrentie te vrezen van die andere gigant voor wie ik enorm veel respect heb gehad, Ronald Reagan. Joe Biden reikt nog niet tot aan de enkels van Bush en Reagan. Dat was al te merken aan z’n eerste speech als president. Hij vertelde niks van enige betekenis. Wat ben je ermee dat zo’n ouwe gozer staat te stamelen dat alle Amerikanen gelijk zijn, dat de democratie zal zegevieren, dat het coronavirus moet verslagen worden, dat er eenheid moet zijn tussen alle volkeren, en dat Amerika opnieuw de taak op zich moet nemen om op het wereldtoneel het importantste land te zijn.

En dan Lady Gaga. Die was gekleed alsof ze op weg was naar het carnaval in Zuid-Limburg, had een broche van vijf kilo goud op haar verschrikkelijke bloes gespeld, en zong het Amerikaanse volkslied op zo’n krijsende manier dat je dacht: de Lady heeft een komkommer in haar anus gedouwd gekregen. Nog erger was het gesteld met de andere zangeres van dienst, Jennifer Lopez. Dit bejaarde wijf zong ‘Old MacDonald had a farm’ in vijf verschillende versies, en haar gekweel was zo vals dat de vogels erbij uit de bomen donderden. Er was ook een jong, zwart meisje in een knalgeel broekpak dat een gedicht mocht voordragen, waarin ze op een gepijnigde manier ten berde bracht dat alle Amerikanen gelijk zijn, dat de democratie zal zegevieren, dat er eenheid moet zijn tussen alle volkeren, en dat haar tante Lululia zich had opgewerkt van katoenplukstr tot vice-burgermeester van een dorp diep verscholken in South-Carolina. Zo’n meisje moet je tegen zichzelf beschermen en haar kutversjes laten voordragen in de beslotenheid van haar eigen slaapkamertje.

Na het zweren op de bijbel dat hij bij z’n taak wil geholpen worden door God, verlieten Biden en z’n vrouw, gevolgd door de genodigden, het Capitool, en gingen ze een bloemenkrans pleuren op het graf van de Onbekende Soldaat, en tenslotte kregen ze een maaltijd aangeboden in restaurant The Swinging Swallow in het oosten van Washington, met gekielhaalde sardines als voorgerecht, buffalo in de groene arduinsaus als hoofdgerecht, en gebakken peren als nagerecht. Toen was het voorbij. Laten we hopen dat we nog vaak Laila Frank te zien krijgen, die een boekje opendoet over de strapatsen van de nieuwe Potus.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.