De Pier van Scheveningen verdient de sloopkogel

De Pier van Scheveningen verdient de sloopkogel 

26 juli 2023 - 15:02

De Pier van Scheveningen is rijp voor de sloop. De sloopkogel moet er tegenaan en wel zo snel mogelijk. Een dynamietstaaf mag ook. Duizend Duitsers die net zolang tegen dat onding aan pissen totdat het instort is ook oke. Zolang het lelijkste gebouw van Nederland maar zo snel mogelijk verdwijnt.

Wij vinden dit niet als enige, heel Nederland vindt dit! Eerder vandaag schreven we al over de data-analisten van onderwijsplatform Preply. Zij hebben populaire beoordelingssites zoals TripAdvisor uit zitten pluizen en tienduizenden beoordelingen bekeken van steden en hun bezienswaardigheden. Het vorige stuk ging erover dat de Drentse stad Emmen superkut is, dit stuk gaat erover dat het onderzoek blijkt dat De Pier in Scheveningen een versleten rotding is waar iedereen zich kapot aan ergert.

Even de feiten op een rijtje. Ruim 18 procent van de toeristen die naar Scheveningen was na afloop teleurgesteld over de badplaats in zijn geheel en De Pier in het bijzonder. Volgens bezoekers is De Pier 'aan renovatie toe'. Ook is het niet meer mooi om naar te kijken, 'omdat het erg oud is'. Bovendien verkopen de roestige stands volgens de toeristen veel te dure drankjes en ijs.

Wij zijn het hier volledig mee eens. Het aanbod van wafels, slechte cocktails en verlepte churros is sloeberig, de verkopers zijn allemaal ongeïnspireerd, er is veel hangjeugd met petjes en alles wat je er kan eten en drinken smaakt ronduit slecht. Slopen dus!

Iedereen met werkende ogen in zijn harses kan al vele jaren de teloorgang van De Pier aanschouwen. Verschillende ondernemers dachten haantje de voorste te zijn en De Pier van nieuw elan te kunnen voorzien, maar iedereen is daarin gefaald. Sterker nog: het is alleen maar minder geworden. Dat kan je die ondernemers niet kwalijk nemen, het is gewoon een aftandse bedoening die pier en er valt simpelweg niks meer van te maken. Daar komt bij: de vorige keer dat De Pier zo groot in het nieuws was, was in de zomer van 2020 na een steekpartij met dodelijke afloop.

De General Manager (haha) van De Pier heet Herman Smit. Het is zijn taak om te zeggen dat hij de uitkomst van het onderzoek snapt, maar dat het eigenlijk zo slecht allemaal nog niet is. "De aantrekkingskracht van De Pier is onverminderd groot met tussen de twee- en twee├źnhalf miljoen bezoekers op jaarbasis", aldus Smit. Maar Smit, denken wij dan, als een groot deel van die mensen na afloop het liefste van een brug springt van ellende, is het uiteindelijk toch gewoon kut.

Het is als Froukje de Both, Bridget Maasland, Lieke van Lexmond en Nicolette Kluijver. Vroeger was het misschien wel wat, tegenwoordig zou je je hond er nog vanaf trappen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml