Pokémon GO-epidemie: de tussenstand
Tech

Pokémon GO-epidemie: de tussenstand.

Nadat het Westen het nazisme versloeg, het IJzeren Gordijn omverwierp, een iegelijk gelijke rechten gaf en Jomanda ontmaskerde, is het einde nu echt nabij: ons land staat op het punt te bezwijken onder de Pokemon GO-rage...

Voor de tweede keer in een generatie houden de Pokémon de wereld in hun greep. Gewapend met een telefoon doorkammen drommen mensen ons land op zoek naar digitale animatiefiguurtjes. En dat is een bloedserieuze aangelegenheid:

VVN & ProRail: 'Pokémon wordt uw dood!'

ProRail stelt dat het wachten is tot iemand in zijn zoektocht naar Pikachu en zijn vriendjes een blauwgele burgerslurf gaat koppen. Volgens RTV NH heeft ProRail in 24 uur al drie keer moeten handelen nadat Poké-speurders gevaarlijk dicht langs het spoor wandelden. 

Veilig Verkeer Nederland (VVN) betracht volgens RTL Nieuws een even apocalyptische toon: "mensen gaan zo op in het spel dat ze hun omgeving niet waarnemen.'...' Het kan niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen".

Menselijke waardigheid definitief verleden tijd

In het voormalige vrome Roomse Nijmegen heeft een heuse samenscholing van spelletjesspelers plaatsgevonden. De Gelderlander bericht dat vier landgenoten bijeen kwamen om Poke-info met elkander te delen. "Het mooie is dat op deze plek vier Pokestops zijn. Je kunt hier in de buurt ook nog Pokémon vangen", aldus een der schapen. 

'Pokemon verbindt' 

Er is gelukkig ook goed nieuws. Zo zou de computerrage banklegerige jongeren een digitale trap richting de buitenlucht geven. "Pokémon brengt mensen bij elkaar. Tot half 3 vannacht met 5 andere jongens rondjes gereden in een auto Pokémon vangen", predikt de 16-jarige Gitte uit Enschede volgens Tubantia

Daarnaast blijken er smartphones in de provincie Friesland te zijn! De anders zo nurkse Friezen zijn zelfs groot fan van de digitale nieuwerwetsigheid. Omrop Frysland beschrijft de rage met het modewoord 'trending'. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →