De soap gaat door: 'plan' tegen scheefhuur bestaat niet
Binnenland

De soap gaat door: 'plan' tegen scheefhuur bestaat niet.

Wij snappen er niks meer van. Groot was de verontwaardiging toen het kabinet aankondigde om scheefhuurders, dus mensen die in een sociale huurwoning wonen terwijl ze meer dan de norm verdienen, keihard aan te gaan pakken.

Wat blijkt nu? Het kabinet heeft geen flauw idee hoe dit concreet uitgevoerd moet worden. Tijdens het Kamerdebat vroeg de oppositie of ze het plan van het kabinet mochten inzien, maar dat stond niet op papier. Na een korte onderbreking voor overleg gaf het kabinet toe dat er überhaupt geen plan bestaat, schrijft De Telegraaf

Dit is dus het zoveelste voorbeeld van politici die maar wat roepen (geeft verder niks hoor). Het enige dat duidelijk is, is dat het kabinet 'iets' wil doen tegen scheefhuurders. Maar wat precies, daarover zeggen alle coalitiepartijen weer wat anders.

Volgens CDA-Kamerlid Ronnes gaat het om de 'extreme' gevallen. VVD-Kamerlid Koerhuis legde de grens op inkomens van boven de 41.000 euro. Kamerlid Van Eijs (D66) heeft het over "fors boven de 41.000 euro" en CU-Kamerlid Dik-Faber heeft het alleen over "ervoor zorgen dat mensen passend wonen".

Ja, wat is het nu? Terug naar de tekentafel jongens, en zoek de media maar weer op als alles af is. Dank.

Alle artikelen geladen. Overzicht →