De stemtest

De stemtest 

22 maart 2021 - 11:08

De uitslagen van de Nederlandse verkiezingen zijn wat ze zijn. Niet dat het mij wat kan schelen, want ik ben een Belg. Je moet wel al gek zijn om je als Belg gelegen te laten aan de Nederlandse verkiezingen. Ik ken trouwens geen enkele Nederlander die zich ooit gelegen laat aan de Belgische verkiezingen, behalve Jort Kelder, maar ja, dat is dan ook een halve Belg, met z’n Bourgondische instelling, z’n Vlaams-Limburgs accent, en z’n neiging om achter een struik te schijten, wat een typisch Belgisch gebruik is.

Hoe dan ook heb ik, voor de gein, een paar dagen voor de Nederlandse verkiezingen via internet zo’n stemtest gedaan, waarbij aan de hand van je antwoorden op een aantal vragen, bepaald wordt welke partijen je het beste liggen. Bij de test kwam bij mij op nummer één BoerBurgerBeweging uit de bus. Dat verbaasde mij niet, want ik ben zelf van boerenafkomst. M’n vader was een veehandelaar, en we hadden in de stallen op ons erf en op de weiden errond circa 7.500 runderen.

Ook al in de jaren zeventig was er het probleem van de gasuitstoting van koeien, waarover tegenwoordig zoveel te doen is. M’n broer was technisch zeer begaafd en had een toestelletje geconstrueerd waarmee je de C02-hoeveelheid die uit een koe d’r kont kwam, op nagenoeg exacte basis kon meten. Dan stak je een buisje in de reet van de koe en het toestel gaf aan in welke mate het dier vervuilend was voor het milieu. Dat varieerde van koe tot koe. Er waren koeien die veel vervuilender waren dan een chemische fabriek, en dan weer waren er koeien die geheel zuiver waren. Dus al dat gezeik van tegenwoordig, dat er minder koeien moeten gekweekt worden, en dat door de BoerBurgerBeweging terecht gepareerd wordt, moet maar eens gedaan zijn.

Op de koop toe vind ik dat boeren minder uitgelachen en bespot moeten worden, want al zijn de meesten van hen halve debielen, semi-analfabetische idioten, en hufters die geregeld zowel hun dieren als hun vrouw en kinderen een rammeling geven, toch zijn het ook mensen zoals jij en ik, die beter verdienen dan hoon, spot, en afkeer. Kortom, leve de Boeren, leve de Burgers, en leve de Beweging van die dikke Caroline Van der Plas, met haar mannelijke uitstraling en haar stem alsof ze iedere dag twee pakjes zware shag door haar keel en haar longen jaagt.

Op nummer twee stond op m’n lijstje, na m’n stemtest, de fantastische partij BIJ1 van Sylvana Simons. Ook dat was geen verrassing. Ik vind Sylvana een prachtige vrouw, een schitterend politica, en een gekleurd individu dat dezelfde rechten wil als witte personen, en geef haar eens ongelijk. Mocht ikzelf zwart zijn in plaats van wit, ik zou Sylvana gerust wel eens willen versieren. We zouden aan de rand van de gracht op een terrasje gaan zitten, ik zou Sylvana dronken voeren, we zouden heel veel pret hebben, en daarna zou ik met haar naar hotel Ambassade op de Herengracht gaan, om daar minstens drie uur aan een stuk stomende seks te hebben. Want vergis je niet, Sylvana lust er volgens mij wel pap van.

Overigens stond op nummer drie in m’n stemtest: De ChristenUnie, maar ja, dat komt omdat ik christelijk ben opgevoed en geloof in God, Zijn Zoon Jezus, Zijn Heilige Geest, De Maagd Maria, Bernadette Van Soubirous, De Twaalf Apostelen, De Drie Koningen, Sinterklaas, Zwarte Piet, en Onze Vader Die In De Hemelen Zijt. Wat me wel wat tegenvalt aan de ChristenUnie is dat het een partijtje van niks is, met alleen maar een bende onnozelaars als kandidaten, en dat ze tegen het homohuwelijk zijn, terwijl twee lesbiennes die aan elkaars flamoes likken toch wel heel leuk zijn. Verder hoop ik dat Mark Rutte corona kan verslaan, dat Sigrid Kaag het niet te hoog in haar bol krijgt, en dat Thierry Baudet net als Jort Kelder geregeld achter een struik gaat schijten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.