De straten van Rotterdam-West: heroïnenaalden en schijt

De straten van Rotterdam-West: heroïnenaalden en schijt 

29 juni 2023 - 15:30

In de wijk het Oude Westen in Rotterdam is het een heus rampgebied. De straten liggen vol met heroïnenaalden, panden worden ondergescheten en overlast is op elke hoek van de straat. Klinkt echt als een leuke plek om te wonen of je winkeltje te hebben!

Als je in het Oude Westen gaat wonen weet je natuurlijk dat het niet te vergelijken is met een huisje op de Veluwe. Maar dit gaat alle perken te buiten. Dat vindt Pascal Lansink-Bastemeijer, raadslid VVD-Rotterdam, ook: “Het gaat veel om Oost-Europeanen, wat mij Oost-Europeanen zonder enige kans van leven lijken hier in Rotterdam. Moeten gewoon terug naar eigen land”. Wel weer eens een andere groep die overlast geeft.

Bart van Drunen, fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam, heeft wel een oplossing voor dit bizarre probleem: “Politie d’r op, handhaving d’r op. Echt die portieken leegvegen, de straat op. Niet alleen overdag als het zonnetje schijnt, maar ook juist in die avonduren. Mensen die daar op terrassen bijvoorbeeld van horecagelegenheden slapen, die daar gewoon echt weghalen”. Dat klinkt als duidelijke taal, dus politie en handhaving: je bed uit.

Terwijl Tom vrolijk door de straten van oud west liep kwam hij uiteraard een junkie tegen met uiterst merkwaardig gedrag. Op de vraag of hij overlast veroorzaakt bleef het even stil. Het lijkt er bijna op dat hij zich beseft onderdeel van het probleem te zijn. Maar als snel riep hij: “Nee” en wil Tom wijzen op een gebouw. Want dat gebouw is het échte probleem.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml