Niet inspannen maar toch outkierieng?
Binnenland

Niet inspannen maar toch outkierieng?.

Het kan allemaal in De. Zevende. Hemel alias Nederland. Ons land telt duizenden werklozen die zich extreem goed vermaken met belastinggeld dat door Jan Modaal maandelijks in de staatskas wordt gestort. Kraaiend van plezier wordt elke maand massaal de tocht naar de geldautomaat ingezet.

Daar komt voorlopig ook geen verandering in, want de mensen waar het om gaat spreken nauwelijks tot geen Nederlands en dus is er geen werkgever geïnteresseerd in het aannemen van hen.

UWV-bezoek geen probleem

Een dagje UWV bezoeken met al het aansluitende papierwerk lukt overigens prima, die inspanning is bewonderenswaardig niet teveel gevraagd. Of zou dat komen door de hulp van de gemiddelde linkse rakker, die uw afgedragen sociale premies graag helpt deponeren in de bodemloze zakken van anderen?

Nu er inmiddels al miljoenen euro's door de handjes van nieuwe Nederlanders achterover zijn gedrukt, is er in de Tweede Kamer iemand uit haar winterslaap gekomen. VVD-staatssecretaris Tamara van Ark is ruw wakker geschud en duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt.

Stop het knuffelbeleid

Want wat wil Van Ark doen? Van Ark wil een einde maken aan de geldgraaierij van volk dat zich niet bezighoudt met het leren van de Nederlandse taal, maar zich wel een luxe uitkering toe-eigent. Maar wacht, dat is niet conform het knuffelbeleid dat al sinds jaar en dag uitgedragen wordt.

Vlug DENK, D66 en GroenLinks, dien een motie in om dit wanbeleid tegen te houden. Waarom moet je de taal leren als je daarna toch weer direct aan de bedelstaf bij het UWV gaat hangen?

In Nederland is iedere bijstandsgerechtigde ten minste verplicht zijn of haar best te doen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, die afspraken staan vast. Worden alleen door Amsterdam, Den Haag en Utrecht compleet genegeerd. Slechts in Rotterdam kort men driftig op graties geld wanneer blijkt dat er niet meer inzit dan een buitenlandse taal.

Ondanks dat die afspraken er dus al waren, moet Van Ark het de simpele zielen die de baas spelen in desbetreffende steden dus blijkbaar nog een keertje goed uitleggen...

Alle artikelen geladen. Overzicht →