De Tour de France is begonnen!
Sport

De Tour de France is begonnen!.

Het feest der wielerfanaten is vandaag van start gegaan! De 103e editie van de Tour de France begint vandaag op het Franse getijdeneiland Mont-Saint-Michel. De toeristische trekpleister in Normandië, na de Eiffeltoren en het Paleis van Versailles de best bezochte Franse toeristische attractie, is decor van het 'Grand Départ'.

De Tour begint dit jaar eens niet met een tijdrit, maar direct met een 'normale' etappe.

De rit voert de 198 deelnemende wielrenners over 188 kilometer naar Utah Beach, de codenaam voor een van de stranden waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day (6 juni 1944) soldaten dropten. Het strand ligt in Sainte-Marie-du-Mont, een gehucht in het departement Manche. De verwachting is dat de sprinters daar rond kwart over vijf uitmaken wie de eerste gele trui mag aantrekken, weet het ANP.

Vroeg in de rit door Normandië liggen twee colletjes van de vierde categorie, zodat op de eerste dag meteen ook de bolletjestrui op het spel staat. Aan de Tour doen vijftien Nederlanders mee. De strijd om de eindzege lijkt te gaan tussen titelverdediger Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador en Fabio Aru.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →