De Trumpisten

De Trumpisten 

11 januari 2021 - 10:48

Vorige week was de hamvraag: wie zijn het eigenlijk, de mensen die het Capitool in Washington binnendrongen en wilden bezetten? Met andere woorden: wat is het profiel van de Trump-aanhanger? Want dat het Trump-aanhangers waren, daar kunnen we zeker van zijn. Nou, de doorsnee Trump-aanhanger is in de eerste plaats blank. Er zijn weliswaar zwarte Trumpisten, maar die zijn allemaal psychisch ziek, in die zin dat ze blank hadden willen zijn. Deze ziekte heeft ‘whitophilia’. Je hebt ook ‘blackophilia’, en dan lijdt de patiënt aan de jammerlijke zekerheid dat hij blank is, maar in wezen zwart wil zijn. Ik heb een buurman die last heeft van blackophilia. Hij zingt de hele tijd hip hop, valt alleen op gekleurde vrouwen, eet veel kip en rijst, en houdt iedere dag in onze straat een protestmars ten bate van ‘Black Lives Matter’, wat toch een beetje vreemd overkomt als je weet dat buurman Jean-Pierre drieëntachtig is, in een rolstoel zit, en nog nooit een woord gewisseld heeft met iemand die niet blank is. Als je hem een song van Fifty Cent hoort vertolken, dan kun je niet anders dan in de lach schieten, hoe zielig het spektakel mag zijn.

Hoe dan ook, de doorsnee Trumpist heeft een rechts gedachtengoed. Dat wil zeggen dat hij alleen macht wil voor het blanke ras, dat hij tegen immigratie is, dat hij antisemiet is, dat hij niet gelooft dat corona bestaat, dat klimaatactivisten allemaal gebrainwashte debielen zijn, dat China een gevaar vormt voor de westerse wereld, en dat wapens gratis moeten uitgedeeld worden aan personen van boven de elf jaar. De Trumpist is tevens ofwel godsdienstwaanzinnig, ofwel anarchist terwijl hij niet eens weet wat dat woord betekent, ofwel een lone wolf die bij vier aan drugs verslaafde lelijke wijven zestien kinderen heeft. Hij rijdt met een pick-up, is een honkbalfan zonder de regels van die sport te kennen, drinkt zich dagelijks de pleuris aan goedkoop bier, en laat z’n armoedige huis beschermen door drie pitbulls. Hij meent dat Trump de enige president in de geschiedenis is geweest die opkomt voor de gewone  man. Waarom hij dat meent, dat kan hij niet uitleggen, en dat hij onder het bewind van Trump geen cent wijzer is geworden, dat vergeet hij mee te rekenen, net als dat hij onder Trump, als hij in het ziekenhuis belandt, van geen enkele verzekering geld zou krijgen om z’n hospitaalbed te helpen betalen.

En dat slag van idioten verzamelt z’n familie en rijdt van Eugene, Oregon helemaal naar Washington nadat hij geluisterd  heeft naar de toespraak van Trump, waarin die ten eerste zegt dat hij de verkiezingen verloren heeft te wijten aan fraude, ten tweede dat de democraten een bende leugenaars en klootzakken zijn, en ten derde dat men er eventueel niks moet mee inzitten om naar het Capitool te zwalken en daar stennis te maken. Stennis? Ruzie? Gedoe? Heisa? Geweld? Vernieling? Dolle pret? Dat laat de Trumpist zich geen twee keer zeggen, en een uurtje later worden in het Capitool ruiten ingeslagen, deuren uit de hengsels gelicht, kantoren van politici ingenomen, achter een potplant gescheten, kreten en geschreeuw geslaakt, en met de politie gevochten, terwijl de Trumpist in feite totaal niet weet wat hij aan het doen is, en waarom. Sommigen onder hen weten het wel en redeneren: als we in het Capitool achter een potplant schijten, zal niet Biden president worden maar zal Trump, de Redder Op Aarde, het de volgende vier jaar blijven, en daarna hopelijk nog twintig jaar. Als de avond valt rijdt de Trumpist naar huis, om zich daar verder klem te zuipen, en de honden op een zwarte voorbijganger los te laten, hoewel die arme ziel lijdt aan whitophilia.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.