De vaccins

De vaccins 

07 december 2020 - 14:53

In Engeland worden de eerste anticoronavaccins al deze maand ingespoten, in België en Nederland en andere landen gebeurt het in januari. Dat werd wel eens tijd. Is het zo moeilijk om een vaccin te ontwikkelen? Mocht ik een viroloog of een dergelijke klojo zijn, ik zou drie vaccins per dag uit m’n mouw schudden. De traagheid van alles, die werkt toch enorm op de zenuwen? 

Maar goed, we moeten roeien met de riemen die we hebben, maar dan duikt natuurlijk de vraag op: wie moet er eerst gevaccineerd worden? Men heeft beslist dat het de mensen zijn die in de zorg werken, de dokters, de verpleegkundigen, en dat soort van pipo’s, omdat die dus het meeste van ons allemaal van dichtbij met het virus te maken krijgen. Oké, daar kan ik inkomen, al ken ik een aantal van deze sujetten die al ongeveer een jaar tussen de zieken bezig zijn en er nog altijd heel gezond uitzien.

Als zij ingeënt zijn, is het de beurt aan de plus 65-jarigen met een onderliggende aandoening. Met andere woorden, sukkels die toch al niet echt lekker zijn, lijden aan suikerziekte, spieratrofie, buikklachten, mulitple sclerose en zulke anomaliën, en omdat ze vatbaarder zijn voor de gevolgen van het virus, moeten zij zo snel mogelijk geïnjecteerd worden, of ze zouden nog doodgaan ook. Oké, daar kan ik inkomen, al ken een aantal van deze sujetten die verschillende onderliggende aandoeningen onder de leden hebben, en er nog altijd heel gezond uitzien.

Wie komt daarna? De plus 60-jarigen. Daar ben ik bij, en ik kijk enorm uit naar de  prik, omdat iemand als ik nog vele mooie boeken moet schrijven, en het niet verantwoord zou zijn dat ik door die klootzak van een covid 19 daartoe niet meer in staat kan zijn, bijvoorbeeld wegens m’n overlijden.

Vervolgens is het in Nederland de beurt aan de bekende Nederlanders, die net als ik gezond moeten blijven, omdat ze de Hollandse cultuur, toch één van de pijljers van de Nederlandse samenleving, moeten kunnen verderzetten. Nu is het probleem dat er duizenden bekende Nederlanders zijn, en op welke manier moet aan de ene voorrang worden gegeven en aan de andere niet? Er gingen stemmen op om alfabetisch te werk te gaan, maar dat lijkt me een wreed systeem, in die zin dat aldus Patty Brard eerder behandeld zou worden dan bijvoorbeeldl Jort Kelder. Terwijl Jort Kelder cultureel bekeken veel belangrijker is dan Patty Brard, al zijn er onnozelaars die daar niet mee akkoord gaan en zeggen: ‘Patty Brard heeft tenminste een aantal hits gehad en Jort Kelder niet.’ Akkoord, maar Jort Kelder heeft tenminste via z’n tv-optredens en z’n lezingen de Nederlandse bevolking een inzicht gegeven in de financiële structuren van de overheid, de atavistische bewegingen van de beursgenoteerde bedrijven en de slechte prestaties van Georgina Verbaan in bed.

Kortom, het wordt nog een heel gedoe om uit te maken welke bekende Nederlander op een hoger niveau staat dan zijn of haar collega’s. In Vlaanderen doet men het aldus: van de bekende Vlamingen worden allereerst zij ingeënt die het rijkst zijn, aldus de meeste belastingen betalen, en op die wijze mee de kosten dragen van de coronacrisis. Dat zou men in Nederland ook kunnen toepassen, met als gevolg dat Jort Kelder sneller aan de beurt komt dan Patty Brard, Marco Borsato sneller dan Rianne van Dorst, en prinses Amalia sneller dan Sherma Rouse. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de vaccins, in tegenstelling tot wat ons wordt wijsgemaakt, in het geheel niet werken, en dat we aldus gewoon binnen een paar jaar allemáál doodgaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.