De vierde golf

De vierde golf 

01 november 2021 - 11:34

Ik zal de vierde golf doorstaan als een goliath in een kabouterbos, als een konijn in een schiettent, als een genie in de domorenschool, als een paraplubak in de droogte, als een kabeljauw in een fietsenstalling. De vierde golf steek ik in m’n binnenzak als was het een foto van Welmoed Sijtsma met haar onderbroek over haar kop getrokken. Welke vierde golf? Nou, de specialisten zijn het erover oneens. Volgens sommigen is er van een vierde golf nog lang geen sprake, volgens anderen is het een golfje van niks en volgens een aantal kunnen we alvast wachten op de vijfde golf.

Wat gebeurt er? Wel, de cijfers stijgen weder. Er zijn meer mensen besmet dan gedacht, er liggen meer mensen in het ziekenhuis dan voorspeld, er vallen meer doden dan gevreesd. Wiens schuld is dat? De schuld van idioten, achterlijke eikels, en stompzinnige rotzakken. Dus degenen die geweigerd hebben, en godbetert nog steeds weigeren, om twee vaccinaties in hun bovenarm te laten rammen. Terwijl gevaccineerd worden heel leuk is, althans in mijn specifieke geval: een bloedmooie verpleegster trok m’n hemdsmouw naar omhoog, nam de spuit ter hand, en om me af te leiden stak ze haar andere hand in m’n pantalon, om mij vervolgens in te enten. Haar naam was Brigitta, en zij geurde naar rode kool uit een driesterrenkeuken. Doch ik diende haar avances af te wimpelen, omdat ik immers verloofd ben met m’n spectaculaire vriendin (foto’s van haar, gekleed in haar regenpak en rubberen laarzen, zijn te koop voor 2500 euro).

Ja, de vierde golf zal er niet zomaar komen, en indien wel, dan passen we ons aan. Via een reminiscentie van de derde, de tweede en de eerste golf, houden we ons opnieuw aan de maatregelen. Dat wil in de eerste plaats zeggen: anderhalve meter afstand. Van mij mag dat gerust twee meter, honderd meter, een kilometer zijn. Ik wil helemaal geen gebrek aan afstand tussen mij en 99 % van degenen die ik van me af wil duwen. Zij stinken, zij ruiken naar afval dat de eerste prijs heeft gewonnen in de afvalrace, hun odeur dringt via de poriën door naar de ziel, die er het bijltje bij nedergooit, en het lichaam verlaat, zodat de ethiek het moet afleggen tegen de fysiek, en de pysche trekt zich daar geen reet van aan, en gaat door met het verzinnen van beelden vol standrechtelijke executies, kelen die volgepropt worden met nat zand, en neuzen die geplet worden in notenkrakers.

En dan het mondmasker! Geef er mij twee of geef er mij drie, ik zal ze allemaal omgorden. Ik vind mensen met mondmaskers mooier dan mensen met opengesperde oren, bolgewassen kaken en kinnen die met het woord centenbakken bevoordeeld worden. Ik zal m’n drie mondmaskers dragen in cafés, restaurants, bioscopen, natuurgebieden, kruipkelders, blotebillenkroegen, historische kastelen, en op de kermis van Spijkenisse. En dan het Covid-certificaat dat moet bewijzen dat ik veilig ben! Ik zal de code ervan op m’n rug laten tatoeëren, tussen de tattoo die het hoofd van m’n moeder uitbeeldt en de tattoo die de datum vermeldt waarop ik gestopt ben met achter de wijven aan te zitten.

En dan het trotseren van de avondklok. Want die komt er, geloof mij. Net als tijdens de drie vorige golven zal ik deze avondklok zodanig respecteren dat ik na vier uur ’s middags niet meer in de openbare wereld zal worden aangetroffen, tenzij om m’n hond Aquí uit te laten, vermomd als een politie-agent die het recht heeft om dag en nacht helemaal niémand te controleren. Vierde golf, oké, vrijheid en de beperking ervan, oké, ziekte en dood, oké, maar het eerste coronavirus dat mij de reddende wandelingetjes met m’n hond wil ontnemen, moet nog uitgevonden worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.