De vlag uit op de boerderij: landbouwakkoord is geklapt

De vlag uit op de boerderij: landbouwakkoord is geklapt 

22 juni 2023 - 11:27

Zoals jullie weten is de LTO weggelopen bij de onderhandelingen over het landbouwakkoord. Tot grote blijdschap van de boeren is het akkoord daarmee geklapt. Maar bij de politici is er weinig feestvreugde te bekennen, zij zijn woedend. Behalve Caroline van der Plas natuurlijk want die is helemaal voor de boeren.

Mark van den Oever, de opperbaas van Farmers Defence Froce, vindt het een wijs besloot van de LTO: “Wij hebben natuurlijk afgelopen maanden en weken de druk enorm opgevoerd. Wat dat betreft heeft dat goed uitgepakt". Hij is dolblij, want hij hoopt dat het drammen, demonstreren en bedreigen zin heeft gehad. Maar daar denken de politici anders over.

Jan Paternotte van de D66 vindt het ongelofelijk jammer en is diep teleurgesteld: “Ik denk dat iedereen ziet dat er een hoop te doen valt voor de natuur, voor de kwaliteit van ons water en ook dat de boeren eindelijk een keer weten, hoe kan de toekomst er nou uitzien en daar had het landbouwakkoord enorm bij kunnen helpen”. Hij denkt dat je met dreigementen je zin nooit gaat krijgen.

De fractievoorzitter van de BBB, Caroline van der Plas, is uiteraard erg blij met het besluit van de LTO: “Je kunt beter geen akkoord hebben dan een slecht akkoord. Je kunt het LTO ook vergelijken met het FNV, die loopt ook heel vaak van tafel weg”. Ze is blij dat het LTO de boeren niet aan de leeuwen gevoerd heeft en dat ze als boze kinderen die hun zin niet kregen van tafel zijn gelopen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml