De voorspeller

De voorspeller 

04 januari 2021 - 14:46

We zijn thans beland in 2021, en vele mensen zullen zich afvragen wat dit jaar zal brengen op het gebied van pakweg gezondheid, economie, politiek, onderwijs, en cultuur. Ik wil gerust enige voorspellingen doen. Ik ben een goeie voorspeller.

In mei van 2000 voorspelde ik dat binnen anderhalf jaar Amerika zwaar geteisterd zou worden door een reeks elkaar snel opvolgende terroristische aanvallen. In de herfst van 2007 voorspelde ik dat binnen de acht à negen maanden verschillende banken zouden omvallen, de beurs in elkaar zou donderen, en een monetaire crisis de meesten van ons zou treffen. In 2018 voorspelde ik dat André Hazes jr. z’n vaste naaidoos Monique zou vervangen door een snol genaamd Bridget, zich zou bedenken, Bridget de plomp zou induwen, en weer bij die Monique zou gaan hokken, die tenminste de bruine strepen uit z’n onderbroeken wil wassen, wat die Bridget met hart en ziel vertikte.

Nou, als ik al dat soort voorspellingen met succes kon doen, dan kan ik het nu ook proberen. Wel, in 2021 zal het coronavirus de vaccins uitlachen, verdergaan net als de pest, de tyfus en de cholera over de aardbol te razen, en voor zoveel slachtoffers zorgen dat de begrafenisondernemers zullen zeggen: ‘Tjonge, ik heb weer geen minuut rust vandaag.’ Op het gebied van de economie zal de ene ramp de andere verdringen. De gehele industrie in China zal in elkaar sodemieteren, met intense gevolgen voor de regio, het buitenland en de mondialiteit. Het zal gedaan zijn met Chinese goederen, gefabriekt door achtjarige kindertjes, voor praktisch geen geld in onze supermarkten en andere winkels te vinden. Integendeel, een Chinees speeltje voor je hond, voorstellende een leuke poes met synthetische snorharen, zal in de speelgoedzaak ongeveer 400 euro gaan kosten. Ook in Europa zullen we er de gevolgen van dragen, temeer omdat onze eigen economie voor geen meter meer marcheert, en er bijvoorbeeld 400.000 Audi’s geproduceerd worden, terwijl er maar 10.000 mensen meer te vinden zijn die zich nog een Audi kunnen permitteren, het goedkoopste model dan nog. De Audi-verkopers zullen zeggen: ‘Tjonge, ik heb weer geen levende ziel gezien vandaag.’

Dan is er de politiek. Maak je borst maar nat. Ook in Nederland zal de verrechtsing verder z’n gangetje gaan, Rutte verdwijnt van het toneel, mede omdat hij al te veel last krijgt van z’n aambeien, Baudet en Wilders slaan de handen in elkaar en staan elk om beurten voor de microfoons te schreeuwen dat alle Marokkanen het land uit moeten, dat de homo’s en de lesbiennes bedekt met pek en veren de steden worden uitgejaagd en verdreven naar een omheinde commune in het noorden van Friesland, en dat het socialistische gedachtengoed, dat past op de achterkant van een bierviltje, in de vlammen zal worden gegooid. Qua onderwijs wordt het simpel: iedere veertienjarige moet een IQ-test ondergaan, en ligt de uitslag onder de 135, dan zal die kutpuber stoppen met naar school gaan, en wat hij of zij dan wel mag of moet doen, dat zal hij of zij godverdomme zelf moeten verzinnen. En anders met een pak slaag en zonder iPhone de donkere kelder in!

Tenslotte de cultuur. Die lag plat op z’n kont in 2020, en zal nog veel platter op z’n kont liggen in 2021. Muziek, toneel, film, dans, noem maar op, zullen op sterven na dood zijn, en het enige waarin men nog wat vertrouwen kan hebben is de literatuur, op voorwaarde dat je 99,9 % van de huidige schrijvers terzijde laat, en alleen nog boeken leest van Maartje Wortel, van Marieke Lucas Rijneveld en van mij, te beginnen met m’n op stapel staande non-fictieklepper ‘De Helderziende Heeft Een Nieuwe Bril’. Veel leesplijzier!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.