De Vries (VVD): 'Toeslagenaffaire = pittige klus, maar ik beloof m'n best te doen'

De Vries (VVD): 'Toeslagenaffaire = pittige klus, maar ik beloof m'n best te doen' 

04 januari 2022 - 13:56

Weer een VVD'er die van alles belooft en misschien moet iemand onder de vlag van die partij niet zoveel zeggen over het helaas welbekende Toeslagenaffaire, maar gewoon eens wat gaan doen. Hoe dan ook: aankomend staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) belooft naar eigen zeggen haar "stinkende best" te gaan doen om een oplossing te bieden aan gedupeerde ouders. 

Nou, we moeten haar dus maar op haar ogen geloven... Wel wordt het volgens haar een 'pittige klus' (ja, het indekken gebeurt nu al). Het slepende toeslagenschandaal leidde bijna een jaar geleden tot de val van het vorige kabinet onder leiding van VVD'er Rutte en desondanks zit er weer vrolijk een staatssecretaris van de VVD op de troon.

Nu verloopt de hersteloperatie voor tienduizenden slachtoffers die zich sindsdien hebben gemeld nog altijd allesbehalve soepel. "Daar is een boel te doen nog", zegt De Vries. Het is volgens haar zaak "stapje voor stapje" voortgang te boeken.

Zo moeilijk is het toch niet, zou je zeggen: misschien kan zij eens beginnen met gewoon eens wat keiharde euro's over te maken? De Belastingdienst heeft vast de gegevens nog wel...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml