'De Wallen zijn vies'
Binnenland

'De Wallen zijn vies'.

Sinds het politiebureau eind mei haar deuren sloot op de hoek van de Paternostersteeg in Amsterdam is het in de straat een grote puinhoop geworden.

Oudekerkspleinbewoner Willem Oosterbeek ziet het gebeuren met lede ogen aan en zegt: "Het was hier brandschoon. Niemand durfde iets te doen. Kijk nu: het is ondergekalkt met graffiti, ondergekotst en ondergepist."

Wanneer u besluit in uw vrije uurtjes een bezoekje te brengen aan de straat, die onderdeel is van de Wallen, treft u onder meer plassen urine, hopen uitwerpselen en bergen met afval aan. Men maakt het zó bont dat zelfs een opvallend geel bord 'Verboden (brom)fietsen buiten de stallingen te plaatsen' wordt genegeerd, zo meldt het Parool.

Straatdealers

Vlakbij het Oudekerksplein hangen bovendien posters om te waarschuwen tegen straatdealers: 'Be smart, be safe. Ignore street dealers'. Oosterbeek: "De bloemenboer heeft ook zo'n poster opgehangen. Een straatdealer vond dat dit zijn handel verpestte en eiste dat de poster weggehaald zou worden, hetgeen ook gebeurde."

Alle artikelen geladen. Overzicht →