Fototopic: de week in beeld
Binnenland

Fototopic: de week in beeld.

Wat speelde er deze week allemaal in Nederland? Hoe zag het bezoek van Rutte aan de grens tussen Noord en Zuid-Korea er uit? Wij hebben de beste nieuwsfoto's van deze week zorgvuldig geselecteerd en op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

De gemeente Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Niantic dat achter het spel Pokémon Go zit. Reden is de overlast die Pokémonjagers in Kijkduin veroorzaken.

Burgemeester Eberhard van der Laan verricht de eerste pinactie in een GVB-bus. Het vervoerbedrijf wil het contact geld uit alle bussen hebben.

HBO Nederland stopt met uitzenden vanaf 2017. Nederlandse kijkers moeten vanaf volgend jaar op een andere manier de populaire series als Game of Thrones kijken.

De Groningse studentenvereniging Vindicat Atque Polit is opnieuw in opspraak geraakt nadat een aspirant lichamelijk letsel heeft opgelopen tijdens de introductieweek. Eerder kwam de vereniging opspraak toen dertien leden werden geschorst die een lijst met 22 vrouwelijke leden hadden verspreid.

Minister-president Mark Rutte brengt een bezoek aan de Conference Row in de JSA (Joint Security Area) op de grens van Noord- en Zuid-Korea.

Feyenoord heeft de tweede groepswedstrijd in de Europa League verloren. De bekerwinnaar ging in Istanbul onderuit tegen Fenerbahçe, de club van trainer Dick Advocaat: 1-0. Emmanuel Emenike maakte in de achttiende minuut het enige doelpunt, na balverlies van de Rotterdamse aanvoerder Dirk Kuijt.

Bezoekers onderweg naar de bijeenkomst voor nabestaanden voorafgaand aan de persconferentie van het Joint Investigation Team over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar de crash van vlucht MH17.
Het moederbedrijf van SNS heet met ingang van volgend jaar de Volksbank. Dat werd in aanwezigheid van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën bekendgemaakt. De Volksbank handhaaft de merknamen SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen voor zijn dochterbedrijven.
Pieter Omtzigt (CDA) reageert op de persconferentie van het Joint Investigation Team over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar de crash van vlucht MH17.
Wim Pijbes stopt alweer als algemeen directeur bij het pas geopende Museum Voorlinden in Wassenaar. Artistiek directeur Suzanne Swarts neemt zijn werkzaamheden over. Waarom hij precies zijn functie neerlegt, is niet bekendgemaakt.
De windmolens van windpark Lely worden verwijderd door de NUON. 
Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is aanwezig bij de officiële ondertekening van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de FARC. De Colombiaanse guerrillabeweging FARC en de Colombiaanse overheid waren 52 jaar lang in strijd met elkaar. Over het vredesakkoord hebben beide partijen vier jaar onderhandeld op Cuba.
Koningin Maxima tijdens de viering van het tienjarig bestaan van de stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piezo).
Belangstellenden kijken in de Melkweg naar het eerste tv-debat tussen presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. Onder de noemer The First Presidential Clash kunnen Amerika-fanaten en campagnejunkies de eerste ontmoeting in de strijd om het presidentschap aanschouwen.
Oesters worden binnen gehaald tijdens de eerste oestersleep van het jaar. De eerste oesters worden geveild voor het Prinses Maxima Centrum.
Chantal Janzen koopt de eerste kinderpostzegels aan haar voordeur om de Kinderpostzegelactie 2016 te starten.
Alle artikelen geladen. Overzicht →