Debora Fernald is alles wat GroenLinks mooi maakt

Debora Fernald is alles wat GroenLinks mooi maakt 

01 juni 2023 - 13:39

Debora Fernald was twee dagen geleden nog een volslagen onbekende, heerlijk levend op belastingcenten met bijzonder weinig tegendiensten. Inmiddels kent heel Nederland haar als jouw favoriete GroenLinks-politica.

Niet alleen omdat GroenLinks een zetel minder heeft in de Eerste Kamer dankzij deze lieftallige GroenLinkser, maar natuurlijk vooral om het legendarische interview dat ze een dag later gaf aan de NOS en RTL. Natuurlijk belden wij haar als PowNed ook, maar dat durfde ze toch niet aan. Onterecht, want ze was een PowNed-legende geworden. De nieuwe Shirley, shagmevrouw of Leipe Marco.

Tegelijkertijd, alle eer voor RTL en de NOS. Iemand zó wereldvreemd om de televisie krijgen, is pure kunst. Onze Debora stemde als GroenLinks-Statenlid in Zuid-Holland namelijk niet op haar eigen partij, maar op Volt. Door die stem, heeft GroenLinks een zetel minder in de Eerste Kamer. Die vrijheid van meningsuiting werd niet op prijs gesteld door onze klimaatstrijders, want ze werd meteen uit de Statenfractie geflikkerd.

Terug naar het interview. Briljant dus. Debora voelde zich namelijk gepest door GroenLinks. Grensoverschrijdend gedrag weet je wel, waar ze het doorlopend over hebben. Deboortje had voorkeursstemmen gehad en andere Statenleden niet. ‘Daar waren ze doodziek van. Ik voelde me niet welkom’, aldus Debora, die eerder al geklaagd had over racisme binnen de partij. Dat was keurig opgelost, de racisten vonden haar inmiddels toch wel weer een tof wijf. Nogmaals, GroenLinks hè!

Voor de ongeveer 2100 euro die Debora maandelijks vangt voor het bizar weinige werk dat ze deed, had ze bovendien niet de moeite genomen om zich even te verdiepen in de stemprocedure. Want stemmen op een andere partij bij het kiezen van de Eerste Kamer-leden, wat maakt dat nou uit? ‘Ja, ik weet toch niet dat dat zo’n effect heeft. En als je niet weet hoe het werkt, dan moet iemand je het vertellen.’ Zo is dat Debora, elke vorm van eigen initiatief is overbodig! Google gebruiken, het valt natuurlijk niet mee allemaal.

Bovendien, wat maakt het ook eigenlijk uit? ‘Ik dacht: dat partijprogramma van Volt lijkt heel veel op dat van GroenLinks.’ Nou, het is dat jij het zegt Deboortje. En top dat je wel de tijd had dat partijprogramma even door te nemen op de gang van de stemlocatie, maar de waarde van een stem opzoeken was natuurlijk echt even te veel werk. Dat hadden die pestkopjes en discriminerende klimaatdrammertjes jou gewoon uit moeten leggen!

GroenLinks heeft uiteraard alle klachten van Debora naar het rijk der fabelen verwezen. Grensoverschrijdend gedrag bij GroenLinks? Natuurlijk niet! Daar deugt iedereen. Grenzen overgaan is domrechts! Ondertussen zit Debora in zak en as. ‘Ik heb mensen gezien die hierdoor zwaar zijn geraakt. Het doet mij ook pijn. Ik hoop dat GroenLinks mij ook ergens kan vergeven.’ Nou, wij vergeven jou hoor. En zijn blij dat je als eenpitter keihard doorgaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml