Decibel = drugshol, politie vindt het prima
Binnenland

Decibel = drugshol, politie vindt het prima.

Decibel Outdoor, een buitenfeestje in Hilvarenbeek voor stoer kijkende bois die van beukende beats en van spastisch dansen houden in combinatie met soft- en harddrugs. Volgens de burgemeester heel rustig verlopen, de politie denkt daar duidelijk anders over.

Een woordvoerder van alle politiebonden stelt namelijk dat het feest ontsierd werd door gewelds- en drugs gerelateerde incidenten waarbij enkele bezoekers zelfs gingen trippen. Ook apparatuur van een dj werd vernield. Noot: de politie heeft daar bewust niets mee gedaan. Waarom? Daar komt binnenkort een verklaring over.

Grote afwezige op het feest wás namelijk de politie zelf. Dit als statement op de volgens agenten 'te hoge werkdruk' en capaciteitsgebrek. 

Burgemeester Ryan Palmen liet zich juist lyrisch uit over het verloop van de festiviteiten. Palmen sprak zelfs van de meest rustige editie sinds 2006, het jaar dat het feest voor het eerst werd gehouden in Hilvarenbeek. De politiewoordvoerder schoffelt die uitspraak direct onderuit, door te verklaren dat de burgemeester de rapporten eerst had moeten afwachten. Dat rapport wordt in dezer dagen verwacht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →