'Deelnemers The Voice verplicht tot tekenen zwijgplicht-contract'

'Deelnemers The Voice verplicht tot tekenen zwijgplicht-contract' 

20 januari 2022 - 11:01

Deelnemers aan de ultragezellige talentenshow The Voice of Holland werden verplicht om een contract met zwijgplicht te ondertekenen. En dan niet alleen een zwijgplicht over het verloop van het programma (wat nogal logisch is), maar ook "over alles wat ze voor of achter de schermen meemaken".

Dit alles op straffe van een boete van minstens 10K plus 2.500 euro extra voor elke dag dat deze misdaad voortduurt, meldt De Volkskrant. Mede daarom durven kandidaten nu pas uit de school te klappen over grensoverschrijdend gedrag van bandleden en rappende juryleden. "Een kandidaat dient ‘gedurende zijn deelname aan het programma alsmede na afloop daarvan op generlei wijze (...) enige mededeling te doen van (...) hetgeen bij de deelname aan (...) het programma tot zijn/haar kennis is gekomen’, aldus de deelnemersovereenkomst."

"Ik kan in mijn eentje nooit opboksen tegen RTL en consorten. En inhoudelijk mag je helemaal niks zeggen. Ik denk dat ik al buiten mijn boekje treed door dit te vertellen", aldus een deelneemster die anoniem wil blijven tegenover de krant.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml