Nieuw! 'Anti-vluchtelingenspray'
Raar

Nieuw! 'Anti-vluchtelingenspray'.

In Denenmarken is een nieuw product op de markt, namelijk een 'anti-immigrantenspray'. De rechtse partij Danskernes Parti introduceert de spray en hoopt dat het tegen gevaarlijke confrontaties met asielzoekers beschermt. 

De partij deelde 150 sprays uit in de stad Haderslev. Pepperspray is verboden in Denemarken dus de creatievelingen hebben gekozen voor haarlak. Dit meldt NOS.

De spray heeft veel stof doen opwaaien in het noordelijk landje en verschillende mensen uitten zich over het nieuwe product. Zo zegt de advocaat van de organisatie Refugees International: "Mensen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld zouden bescherming en respect moeten krijgen, net als ieder ander. Helaas krijgen ze nu al te vaak te maken met gesloten deuren en vooroordelen."

Maar de partijleider van Danskernes Parti, Daniel Carlsen, snapt niet waarom er zoveel commotie is rondom het haarlakbusje. "Ik zie niet in waarom dit racistisch is. We willen dat de Denen zich op een goede manier kunnen beschermen, in het bijzonder vrouwen. Op lange termijn willen wij eigenlijk alle niet-Westerse allochtonen terugsturen. Op de korte termijn willen we oplossingen vinden om het leven van de Denen veiliger en beter te maken, aldus Carlsen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →