Deense wereldverbeteraars disliken boerkaverbod
Buitenland

Deense wereldverbeteraars disliken boerkaverbod.

Want hét vrijheidssymbool bij uitstek mag niet van Deense moslims worden afgepakt, zo zijn autochtone Denen en moslim-Denen (hierna omschreven als Denen) van mening. Gebroederlijk besloot men daarom te demonstreren tegen het regeringsbesluit dat vandaag van kracht ging.

Nu gebiedt de eerlijkheid ons te vertellen dat de boerka wel iets is dat de multiculturele samenleving een gezicht geeft. Of eigenlijk maar half natuurlijk. Daarom heel erg terecht dat linkschdenen compleet in de war raken wanneer zij die oude vertrouwde boerka niet meer tegenkomen in het straatbeeld.

In Denemarken is net als in Nederland vijf procent van de inwoners moslim. Kunnen er trouwens meer zijn, maar dat percentage is gebaseerd op wat de Deense versie van het CBS de burger wil doen laten geloven. Doet er verder ook niet toe. Vijf procent, okee?

Met de demonstratie ageerden autochdenen en niet-autochdenen in Kopenhagen tegen de beperking van vrijheid van kleed jezelf naar wens en heb maling aan de regels. De demo-frontlinie bestond uit personen gehuld in islamitische kledij als nikabs en boerka's. Toch gek, want naast de boerka mag je in Denemarken ook geen helm, nepbaard en/of masker meer op straat dragen. We konden niemand ontdekken die als dusdanig gekleed protesteerde.

Schattig initiatief hoor, zo'n hele demonstratie voor slechts een handjevol (200 vrouwen) deelnemers die de kans lopen op een boete van 135 euro bij de eerste wetsovertreding. Hadden wij trouwens al verteld dat de Deense tak van Pegida ook aanwezig was? Zij betuigden steun aan het verbod.

Hier heeft u wat beelden: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →