'Defensie pompt 5 miljard in killerdrones, raketsystemen en ondersteuning'

'Defensie pompt 5 miljard in killerdrones, raketsystemen en ondersteuning' 

30 mei 2022 - 10:13

Rusland, Noord-Korea, China (en België); opgepast. Minister Kajsa Ollongren en haar kornuiten gaan jaarlijks vijf miljard euro investeren in een upgrade van het Nederlandse leger. Dat was al bekend, maar nu ook waaraan het geld wordt uitgegeven. De ene helft gaat naar uitbreiding van de vuurkracht, de andere helft is voor het herstel van ondersteunende eenheden zoals de logistiek en geneeskundige troepen.

Een jaartje of twintig te laat, maar beter laat dan nooit. Waar u dan aan moet denken? Bijvoorbeeld aan kruisraketten (waarmee doelen tot 1500 kilometer afstand kunnen worden bestookt), extra F-35’s, vier extra Reaper-drones, uitbreiding van de luchtverdediging (momenteel zo lek als een mandje) en een raketsysteem voor de landmacht, dat staat allemaal in de Defensienota die woensdag wordt gepresenteerd, maar waar bronnen van De Telegraaf de inhoud al van hebben gelekt.

De marine - sinds 1588 toch wel een beetje onze nationale trots - krijgt dan weer niet de zo vurig gewenste fregatten. Maar kunnen de extra kruisraketten dan weer wel op de bestaande schepen plaatsen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml