Terug
Defensieradar toch mogelijk in Herwijnen ondanks aangenomen motie

Defensieradar toch mogelijk in Herwijnen ondanks aangenomen motie 

03 februari 2021 - 14:00

Ondanks een aangenomen motie die de regering opdroeg een andere locatie te zoeken voor de militaire radar die in Herwijnen zou komen, gaat staatsecretaris van Defensie Barbara Visser tóch eerst nog onderzoek uitvoeren naar de effecten van een hogere radartoren. Daarna wil zij pas kijken naar alternatieve locaties. In september maakten wij hier een uitzending over.

Afgelopen december nam de Tweede Kamer een motie van het CDA en de ChristenUnie aan waarin Visser werd opgedragen te zoeken naar een alternatieve locatie voor de militaire radar, tot grote vreugde van het Burgercomité in Herwijnen. 

Visser gaat nu echter ondanks deze motie eerst het effect van een hogere radartoren onderzoeken, voordat zij onderzoek laat doen naar alternatieve locaties. Naar verwachting loopt dit onderzoek tot in de zomer. Voor de resultaten bekend worden zullen er ‘geen onomkeerbare stappen worden genomen,’ schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Dit is een klap in het gezicht voor de bewoners van Herwijnen. 

In Herwijnen staat al een KNMI-radar en hebben zij ook te maken met scheepsvaartradars. De komst van nog een extra radar riep bij de bewoners grote zorgen op over de gezondheidsrisico’s. In de uitzending van De Hofbar over de militaire radar werden de zorgen en het politieke proces behandeld.

Kijk hier deze uitzending terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers