Definitieve streep door referendum over aflosboete
Binnenland

Definitieve streep door referendum over aflosboete.

Helaas, u mag uw mening niet laten horen over de zogenaamde 'aflosboete'. 50Plus heeft alles in het werk gesteld om nog eenmaal een raadgevend referendum in ons land te organiseren, voor het te laat is, maar er blijkt onvoldoende steun voor te zijn.

Dit referendum had moeten gaan over het afschaffen van de wet-Hillen. Met het afschaffen van deze wet raken huiseigenaren die hun hypotheek bijna of helemaal hebben afgelost hun belastingvoordeel kwijt, die was juist ingesteld omdat deze groep (bijna) geen betaalde hypotheekrente kan aftrekken van het belastbare inkomen. 

Zij gaan nu de komende jaren stapje voor stapje extra belasting afragen over hun woning. Nu zijn zij nog vrijgesteld van het zogenoemde eigenwoningforfait. Een domper voor vooral oudere mensen, en dus zag 50Plus een kans om in de spotlights te staan door er een raadgevend referendum over te houden. Wij volgden Henk Krol tijdens zijn jacht op de eerste tienduizend handtekeningen:

Vol goede moed, deze man. Helaas voor hem zijn er echter 300.000 duizend handtekeningen nodig voordat het referendum definitief doorgang kan vinden. Dit is niet gelukt, de Kiesraad meldt namelijk vandaag dat er slechts elfduizend zijn binnengekomen.

Overigens beweerde 50Plus in februari nog doodleuk dat het meer dan 100.000 handtekeningen voor het referendum had opgehaald. Dat bleek toch even tegen te vallen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →