Upd: Dekker vindt uitspraak over islamschool frustrerend 

26 juli 2017 - 15:22

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs moet toch aftikken voor een islamitische middelbare school in Amsterdam, dat heeft de Raad van State vandaag besloten. Hij wilde de islamschool van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) niet hebben, omdat toenmalig bestuurslid Abdoe Khoulani in 2014 openlijk aangaf IS te steunen op zijn Facebookpagina.

Update 15.22 uur:

Dekker vindt het frustrerend dat in Amsterdam een islamschool kan beginnen na een uitspraak van de Raad van State. Hij vindt het bestuur van de school nog altijd niet te vertrouwen. "De rechterlijke uitspraak laat echter geen andere mogelijkheid", laat hij weten in een reactie. De Onderwijsinspectie moet er bovenop zitten zodra de school start dat de wettelijke regels gehandhaafd worden. Ondertussen moeten ouders goed nadenken of ze hun kids wel op zo'n school willen plaatsen.

Toenmalig bestuurslid Abdoe Khoulani schreef in 2014 op Facebook: "Leve Isis en inshaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken." Later zei hij weliswaar 'sorry' voor deze uitlatingen, maar desondanks was Dekker bang dat de school jonge moslimkids normen en waarden zou bijbrengen die niet helemaal in lijn staan met die van Nederland.

"Het kan niet zo zijn dat we met belastinggeld een school mogelijk maken waar kinderen zich van Nederland leren afkeren in plaats van er onderdeel van uit te maken. De vrijheid van onderwijs is een groot goed, maar het is geen vrijbrief voor onderwijs dat indruist tegen de waarden van onze democratische rechtsstaat", aldus Dekker destijds

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie