Delft in paniek: vraagt advies over aanpak criminelen aan A'dam 

28 juni 2018 - 16:29

Delft, het ooit zo gemoedelijke plaatsje tussen Rotterdam en Den Haag wordt de laatste tijd geteisterd door criminelen. Nadat gisteren opnieuw een handgranaat werd gevonden (voor de deur van een bedrijf aan de Neringstraat) weet burgemeester Marja van Bijsterveldt het niet meer en heeft ze advies nodig.

En bij wie kunnen we dan het beste aankloppen? Precies! Bij de (waarnemend) burgervader van lievemenschenstad Amsterdam, Jozias van Aartsen. Zijn aanpak is namelijk een lichtend voorbeeld voor de rest van Nederland en wierp de afgelopen tijd zijn vruchten af (not).

Afijn, de meest recente vondst (vierde in korte tijd) doet wel vermoeden dat Delft langzaam net zo'n lievemenschenstad wordt als Amsterdam dat is. "Delft is een hele rustige stad. Mensen worden hier onzeker en boos van. Daarom zit ik er echt scherp bovenop en overleg ik met Amsterdam", zo wordt Van Bijsterveldt geciteerd door Omroep West.

Maar daar komt nu dus verandering in. Samen met Amsterdam heeft de Delftse burgermoeder de veiligheidsadviseurs bij elkaar gebracht. "We praten over de aanpak en geven advies aan elkaar."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie