Demo van 4 vrouwen maakt (geen) grote indruk

Demo van 4 vrouwen maakt (geen) grote indruk 

06 juli 2023 - 12:13

Ondanks de heftige storm was er toch weer een demonstratie. Nou ja, demonstratie is wel wat groot gezegd. Er waren meer media dan demonstranten. Deze keer gaat het om het hoofddoekjesverbod voor politieagenten. En daar kwamen maar liefst vier vrouwen op af. Zo’n demonstratie maakt natuurlijk wel indruk.

Onze verslaggever Tom was uiteraard niet voor niets afgereisd naar Den Haag, en hij gaf de demonstratie de aandacht waarvan je zou verwachten dat ze die willen: “Wij spreken niet met PowNed”. Dat is toch vreemd, je zou denken dat demonstranten graag hun mening willen geven aan Nederland om indruk te maken: “Ik hoef niet in beeld”. Dat is helaas niet gelukt. Moet je maar niet op publiekelijk terrein demonstreren.

Wybren van Haga wandelende ook nog even voorbij: “Het lijkt mij dat de politie volstrekt neutraal moet zijn. Dus geen hoofddoekjes”. Hij vindt het verbod zeker niet discriminerend: “Als standaard richtlijn bij de politie moet je gewoon een neutraal uniform hebben. Daar zitten geen geloofsuitingen bij. Dat mag je lekker thuis doen. Dan is dat geen discriminatie denk ik. Dan is dat gewoon gelijke monniken, gelijke kappen”. Klinkt als duidelijke taal van de politicus.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml