(Demonstratie)feestje Keti Koti: 'Meer herstelbetalingen'

(Demonstratie)feestje Keti Koti: 'Meer herstelbetalingen' 

03 juli 2023 - 12:11

Het was zaterdag Keti Koti en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd. Er was veel muziek, er werd uitgebreid gedanst en uiteraard ook gedemonstreerd. Want hoe kan het ook anders, er zijn altijd mensen boos.

Het is een vrolijke boel op het vrijheidsfestijn: “Het is heel triest wat er met mijn voorouders is gebeurd. Dat mogen wij nu vieren, vrijheid. Heel belangrijk vrijheid”. Maar er zijn ook mensen die iets kritischer zijn, en dan vooral op de Nederlanders: “400 jaar is Suriname een kolonie van Nederland geweest en nog steeds spreken jullie de taal niet”. Maar moeten wij dan met z’n allen Surinaams gaan leren? “Ja, dat lijkt mij wel een mooi gebaar”. Dus aan de slag met z'n allen.

Waar feest is zijn tegenwoordig ook demonstranten. Zij demonsteren vooral vanwege de herstelbetalingen. Blijkbaar kun je honderden jaren leed wegkopen bij een nieuwe generatie die zelf niet geleden heeft: “We staan hier omdat we vinden dat er meer moet gebeuren in herstelbetalingen. Want honderden jaren zijn mensen uitgebuit. Daar zijn nog steeds gevolgen van merkbaar. Daar kan je niet alleen sorry voor zeggen”. Maar hoeveel geld is er dan nodig? “Dat hangt ervan af, dat is per persoon verschillend”. Gelukkig is er ook een demonstrant die er gewoon voor de sensatie staat: “Ik heb er niet zoveel verstand van, ik ben gewoon een beetje aan het kijken”. Toch leuk dat die er ook nog zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml