'Den Bosch wil asielzoekers weghebben'
Binnenland

'Den Bosch wil asielzoekers weghebben'.

Nog vóór het eind van dit jaar wil het college van Den Bosch vier huizen, die nu twintig plaatsen bieden voor uitgeprocedeerde asielzoekers, sluiten voor noodopvang.

De sluiting is conform de afspraak die inhoudt dat het op 31 december sowieso einde verhaal zou zijn wat betreft de noodopvang in de desbetreffende huizen. Daarnaast is de druk op de woningmarkt al enorm en wil Den Bosch de voorkeur geven aan onder meer de opvang voor statushouders, zo weet het Brabants Dagblad. Gemeenten zijn over het algemeen überhaupt niet verplicht om uitgeprocedeerden op te vangen.

Geen weerstand

Vluchtelingenwerk in Den Bosch heeft geen moeite met het besluit de noodopvang te sluiten. Zolang het college de uitgeprocedeerden extra voorzieningen zoals leefgeld, begeleiding en medicatie maar niet ontneemt. Directrice Jacqueline de Visser van Vluchtelingenwerk zegt: "Wij hebben geen moeite met de sluiting. Maar alleen als er dan landelijk wél opvang is geregeld. Daklozenopvang is niet voldoende. Als ze op straat belanden raak je ze kwijt."

Alle artikelen geladen. Overzicht →