Den Haag strooit ongecontroleerd subsidies 

24 augustus 2017 - 11:59

Komt u maar, schuif maar aan, erbij zijn is graaien mensen! Vraag gerust subsidie aan bij de gemeente Den Haag, voor 'maatschappelijke doelen', en u krijgt het zonder lastige vragen op uw rekening gestort.

'Maatschappelijke doelen', dat is een verzamelterm voor allerlei vage soosjale projectjes, van buurthuizen tegen radicaliserende Hindoes tot fietslessen voor getraumatiseerde rhesusaapjes uit dierproeven-laboratoria. Of erger: 'de-radicalisering' is een toverwoord waar de geldsluizen mee open gaan, maar zonder goed toezicht kan dat goed fout gaan. In Amsterdam is Syriëronselaar Bilal betaald door de gemeente.

De gemeente Den Haag geeft dus grif subsidie maar checkt niet of er iets geleverd wordt voor dat geld, stelt de Rekenkamer Den Haag. Dat is een luilekkerland voor allerlei schimmige adviesbureautjes en coaches en sociaalmaatschappelijke kwakzalvers, maar ook politiek is het een probleem: de Haagse gemeenteraad kan de boel niet overzien of controleren.

Een bedrag tussen de 300 tot 350 miljoen euro

De Rekenkamer: "De gemeente verstrekt veel subsidies op basis van een algemene subsidieverordening en algemene beleidsstukken. Daarin zijn de criteria voor het verstrekken en verdelen van subsidies niet concreet gemaakt.'' Het gaat daarbij jaarlijks om een bedrag tussen de 300 miljoen tot 350 miljoen euro. Serieus veel geld dus, en de Rekenkamer tikte het beleid al in 2011 op de vingers. De gemeente zegt 'aanknopingspunten voor verbetering' te zien.

Right. Dus, Hagenezen: richt een coachingbureautje op. Zeg dat u muzieklessen gaat geven om éénarmige Oeigoeren uit hun sociaal isolement te halen. En cashen maar. Het is dat wij van Powned al uit de staatsruif vreten, anders lag er een aanvraag in drievoud in Den Haag voor een project voor coaching van talentloze webredacteuren. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie