DENK Breda keert zich tegen partijtop
Binnenland

DENK Breda keert zich tegen partijtop.

DENK Breda wil niet meer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De eerste lokale partij van DENK, die nauwelijks een jaar bestaat, vindt dat er te weinig transparantie is vanuit de top. Ook zou het er ondemocratisch aan toe gaan.

Dit blijkt uit een brief van DENK Breda, die in handen is van de Volkskrant. De brief is gericht aan partijvoorzitter Selçuk Öztürk, die zelf overigens een Volkskrant-abonnee is.

Whatsappgroepen

Na de Tweede Kamerverkiezingen verbrak de top van DENK alle communicatie met zijn achterban. Zo trokken Kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan zich direct terug uit Whatsappgroepen met vrijwilligers, kandidaten en potentiële afdelingen. Partijvoorzitter Selçuk Öztürk bleef wel maar reageerde nauwelijks.

De afdeling noemt het gedrag van de partijtop "onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft".

Amsterdamse gemeenteraadverkiezingen

DENK blijft strijden voor een plek in de lokale politiek. De partij maakte gisteravond bekend in ieder geval mee te willen doen aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Vooral in Nieuw-West wonen veel DENK-stemmers. De partij zal concurreren tegen de nog naamloze-partij van Sylvana Simons.

Alle artikelen geladen. Overzicht →