Denk eens aan de NL'se vrouw met problemen, Sjoerd!

Denk eens aan de NL'se vrouw met problemen, Sjoerd! 

12 november 2022 - 12:02

Dat het Presidium van de Tweede Kamer is opgestapt, laten we maar even voor wat het is. Afschuwelijk overgewaardeerd amateurtheater, een schande voor de gehele Nederlandse culturele sector. Ook qua vergoeding trouwens; van wat die jongens en meisjes met een pasje voor de Tweede Kamer op jaarbasis binnenharken, zou de hele Nederlandse culturele sector een jaar van kunnen rondkomen. Het wordt tijd dat het doek valt; ze smeken er zelf ook om. Maar het pluche plakt en ‘ga dan!’ roepen werkt ook niet.

Nee, ‘ga dan!’ bestaat niet. Het tegenovergestelde daarentegen wél: ‘kom hier dan!’. En zo lanceerde Sjoerd Sjoerdsma (D66) een ‘briljant’ plan waarmee Nederland een nog grotere aanzuigende kracht op de rest van de wereld kan uitoefenen. Nederland moet het land van de gratis abortus worden – voor buitenlanders wel te verstaan.

Allemaal mooi en prachtig, maar zijn er geen Nederlandse vrouwen met problemen waar Sjoerd Sjoerdsma (D66) zich voor kan inzetten? Ongewenste Nederlandse zwangerschappen? Nederlandse mishandelde vrouwen? Nederlandse vrouwen die niet mogen werken, niet naar school gaan, in de bijstand eindigen of in een porno-kelder? Zijn er geen Nederlandse slachtoffers van vrouwenhandel? Of Nederlandse dakloze vrouwen? Wat is er toch zo sexy aan buitenlanders, dat we eerst de vreemdelingen moeten helpen en wegkijken van onze eigen problemen? Is het makkelijker Sjoerd Sjoerdsma omdat je bij voorbaat weet dat het ideeën zijn zonder oplossing? Lekker ff een mediamomentje, ff een ‘doe goed’ momentje, een ideetje waar niemand het mee oneens kan zijn want anders zijn het racisten, niet wokies of weet ik veel wat?

De emancipatie van de Nederlandse vrouw klinkt aardig maar is natuurlijk een farce. Ten eerste verdienen we nog steeds minder dan mannen (ook deels onze eigen schuld, je kunt een werkgever niet kwalijk nemen dat ‘ie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten). Maar daar kan Sjoerd Sjoerdsma best wat aan doen: werkgevers beboeten die mannen beter belonen dan vrouwen. Krijg je wel weerstand maar kom op Sjoerd, dat kun je hebben! Doe ‘es wat voor de Nederlandse vrouwen!

Verder worden in Nederland vrouwen schrikbarend mishandeld, zeker onder de landgenoten van de andersgelovige persuasie. Mentale mishandeling die ze doet geloven minderwaardig te zijn aan mannen: Sjoerd, daar valt nog een wereld te winnen. Eerwraak is niet afgeschaft, de verbale en fysieke mishandeling is onderdeel van het geloof. Kom op Sjoerd, zie ze als buitenlandse vrouwen en doe er wat aan! Of ben je soms bang voor bedreigingen uit de islamitische hoek? Op nieuwe vrienden à la Geert Wilders? Is het makkelijker om aandacht te besteden aan de abortus van buitenlandse vrouwen?

Vrouwen uit het buitenland zijn welkom om hier abortus te plegen, de kosten zijn verwaarloosbaar (vierhonderd tot duizend euro). Heus Sjoerd, doe niet zo laatdunkend. Jouw iPhone kost meer dan een abortus. Waarom zou de Nederlandse belastingbetaler de abortus moeten betalen van een buitenlandse vrouwen die met vakantie naar Amsterdam komt?! Hoezo is dat ons probleem?

De leden van het amateurtheaterensemble dat Tweede Kamer heet, zijn een farce. Geen wonder dat de theaters leeg zijn en zelfs Arib kon weggelopen zonder dat iemand het merkte.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.