'DENK en PVV passen niet in Rotterdam'
Binnenland

'DENK en PVV passen niet in Rotterdam'.

Röttërdäm is volgens vicepremier Hugo de Jonge (CDA) een mooie stad. Het is de bedoeling dat Röttërdäm een mooie stad blijft. In een poging dat zo te houden is het slechtste wat Röttërdäm volgens de Jonge zou kunnen doen, partijen als DENK en PVV implementeren in de gemeenteraad. 

De Jonge: "Rotterdam is een fantastische, veerkrachtige stad, waar het ook economisch steeds beter gaat. Toch zie je dat ook veel Rotterdammers daar niet van profiteren. Groepen komen tegenover elkaar te staan. Dan zie ik het als taak van de politiek om kloven te overbruggen. Maar partijen als de PVV en DENK zorgen ervoor dat mensen juist steeds verder van elkaar verwijderd raken."

Speciaal voor DENK heeft de CDA'er wat extra warme woorden over: "Als je denkt dat je mensen in de stad vooruit helpt door ze gevangen te houden in hun eigen geschiedenis, hun eigen taal en hun eigen cultuur, ook dan heb je van Rotterdam en haar toekomst maar weinig begrepen."

U verwacht het niet, maar DENK-leider Tunanhan Kuzu is furieus. Hij heeft in de Tweede Kamer aangedrongen op een debat over de uitspraken van de vicepremier. "Het zit mij dwars dat een vicepremier invloed probeert uit te oefenen op de gemeenteraadsverkiezingen. Het uitsluiten van twee politieke partijen is een tamelijk anti-democratisch argument", aldus Kuzu.

Alle artikelen geladen. Overzicht →