DENK: Henk van Deún moet 'ophoepelen' 

22 januari 2018 - 13:59

De (grijze) wolven in schaapskleren van drie zetel-scharrelaars DENK willen dat de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún zijn baan bij de Sociale Recherche in Nieuwegein wordt afgepakt.

Van Deún moet bloeden voor zijn ULU-moskee-afbrand-gedachte die hij per ongeluk hardop uitsprak bij het lokale radioprogramma Bingo FM, op 8 januari jongstleden.

Ondanks dat de PVV'er diezelfde avond heel politiek correct zijn excuses aanbood, nadat hij dit overigens tot tweemaal toe vertikte in de uitzending, zijn Farid Azarkan en Selçuk Öztürk op oorlogspad.

Zij vinden de uitspraak van Van Deún niet passen 'binnen de gedragsnormen die gelden voor een persoon die een dienstbetrekking heeft bij de overheid' en hebben daarom de hulp ingeschakeld van de ministers Kasja Ollongren en Ferdinand Grapperhaus.

In een, overigens in geheel foutloos Nederlands (+1), brief aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid hebben zij de volgende vraag:

"Deelt u met ons de mening dat de heer Van Deún, vanwege zijn ophitsende uitspraak over een moskee, moet ‘ophoepelen’ bij de Gemeente Nieuwegein? Zo nee, waarom moet hij niet ‘ophoepelen’? Zo ja, wanneer zal hij 'ophoepelen'?"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie