DENK onder vuur na huilie over spreektijd
Binnenland

DENK onder vuur na huilie over spreektijd.

DENK'er Selçuk Öztürk is vandaag in de Tweede Kamer aangesproken op zijn 'respectloze' gedrag. Özturk vindt al tijden dat zijn partij tijdens debatten achtergesteld wordt, maar andere partijen opperden dat hij misschien eens moet nagaan of het aan zijn eigen gedrag zou kunnen liggen.

DENK loopt te roeptoeteren dat Kamervoorzitter Arib en haar vervangers andere partijen voortrekt. Ook zouden de DENK'ers vaker het woord worden ontnomen. Als reden voor die vermeende andere behandeling trok Öztürk vandaag volgens De Telegraaf zelfs de discriminatie-kaart, onder meer door een vergelijking met etnisch profileren te maken.

Özturk oppert daarom nogmaals het idee om een videoscheidsrechter in te zetten in de Tweede Kamer, die moet beoordelen of alles er wel helemaal eerlijk aan toegaat. Dat moet volgens de partij in de vorm van een burgerpanel dat na afloop digitaal ’feedback’ kan geven over hoe de voorzitter heeft gedaan.

Arib ziet hier echter het nut niet van in. Zij wijst op de vele camera's die al aanwezig zijn waarmee alles live wordt uitgezonden, waar DENK overigens ook dankbaar gebruik van maakt door filmpjes te knippen van het beschikbaar gestelde materiaal. Andere Kamerleden lijken ook niet echt van plan om met het plan van DENK in te stemmen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →