DENK: Waardeer arbeidsmigranten
Binnenland

DENK: Waardeer arbeidsmigranten.

Fijn, Selçuk. Dat jij het tijdens een debat over de begroting Economische Zaken en Klimaat opgenomen hebt voor de arbeidsmigranten uit Oost-Europa die de economie in Nederland een boost komen geven.

Die mensen hebben tenslotte meer in hun mars dan geluidsoverlast veroorzaken, acht auto's met Poolse kentekens voor de deur van één woning parkeren, huizen bezet houdenin recordtempo wodka absorberen en afval op straat flikkeren. Ze kunnen ook heel hard werken. Voor weinig geld. Dat zien we bijstand-slurpers niet zo een-twee-drie voor elkaar boksen.

Oost-Europeanen onmisbaar voor NL'se economie

Van Öztürk dient u het positieve voor het negatieve te stellen. Want concludeerde onderzoeksbureau SEO Economisch onderzoek in 2016 niet dat Oost-Europese arbeidsmigranten onmisbaar zijn voor onze economie?

Dat was inderdaad de uitkomst van het vuistdikke rapport. Onmisbaar. Letterlijk geschreven. Kap dus ff lekker met de pessimist uit te hangen, neem in ogenschouw dat het buitenlandse werkvolk gebukt gaat onder 'zware leefomstandigheden' en waardeer de miljardenbijdrage die zij aan onze economie leveren.

Het Kamerlid wil niet alleen dat u net gaat doen alsof u negatieve beeldvorming omzet in hartelijk welkom heten, hij zal daar speciaal een motie voor indienen. Zodat u daartoe gedwongen gaat worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →