DENK weer ouderwets democratisch, weert Telegraaf
Binnenland

DENK weer ouderwets democratisch, weert Telegraaf.

Wat een barmhartige partij is dat DENK toch. We maken even een vergelijking voor u. Stelt u zich voor dat u op een gelegenheid bent en er meldt zich iemand van Turkse komaf. U zegt tegen hem: "Er is geen plek voor jullie".

Dat zou een ophefje des doods veroorzaken. Het trio Kuzu, Azarkan en Öztürk zou met schuim uit hun mondhoeken allerlei Kamervragen stellen, de interruptiemicrofoon doodinterrumperen.

Maar wat als journalisten van De Telegraaf vanavond niet welkom zijn op verkiezingsavond en exact te horen krijgen wat wij zojuist als voorbeeld aandroegen? Dat is namelijk het geval. Dat moet maar gewoon kunnen.

Öztürk wellicht ver heen

Öztürk, die van Kuzu ook af en toe mag opdraven, lijkt niet helemaal te begrijpen waar het vanavond over gaat. Hij heeft het erover dat "niemand Denk nog wegkrijgt, ook De Telegraaf niet." Volgens ons is dat het punt helemaal niet, we gooien het maar op vertaalfoutjes.

Goede vraag is trouwens wie er wel welkom zijn. Bij de landelijke verkiezingen vorig jaar was er alleen plek voor de NOS en Marokkaanse staatsmedia. Waarom Marokkaanse staatsmedia? Tsja, Joost mag het weten. Joost weet het eigenlijk ook wel, maar zegt niets.

Of Turkse en Marokkaanse media nu ook exclusief toegang hebben tot de festiviteiten is nog niet bekend. Komen we snel genoeg achter. Wat was trouwens die verkiezingsslogan van Denk? 'Nederland is van iedereen' was het toch? Van bijna iedereen dan. Denk bepaalt van wie wel en wie niet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →