'DENK werkte aan nepnieuwscampagne tegen PVV' 

20 juni 2018 - 13:20

Groot nieuws, dämes en hëręn. Volgens NPO1-radioprogramma De Nieuws BV werkte DENK in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar aan een nepnieuwscampagne die de PVV in diskrediet moest brengen.

De bedoeling zou zijn geweest om uit naam van PVV-leider Geert Wilders te adverteren bij De Telegraaf en Nu.nl met de leus: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'.

Volgens het NPO Radio 1-programma blijkt dat uit verschillende interviews, documenten, bankafschriften en communicatieverkeer. Campagneleider Farid Azarkan zou de laster zelfs hebben toegegeven. Na overleg met het partijbestuur, Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu, is uiteindelijk besloten de advertentie niet te plaatsen.

Nu kunnen we lullig doen door te stellen dat Azarkan ervaring heeft met de boel flessen (denk aan de trollen die met zijn goedkeuring door DENK's jongerenbeweging werden aangemaakt). Dat doen we echter niet. Mocht dit waar zijn, wat volgens de woedende DENK-fractie niet het geval is, dan is pijnlijk de enige juiste omschrijving.

DENK heeft op haar Facebookpagina een reactie gezet, die beelden kunt u hieronder bekijken:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie