DENK wil journalistieke eed
Binnenland

DENK wil journalistieke eed.

Een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid vraagt om het zweren van trouw. Dus pleit Tunahan Kuzu van Sylvana-partij DENK voor de invoering van een journalistieke eed.

Volgens de politicus nemen bepaalde journalisten het "niet zo nauw met hun beroepsintegriteit". Hij haalt hierbij shariadriehoek-journalist Perdiep Ramesar aan, maar wijst ook op het feit "dat burgers door het internet in toenemende mate zelf in staat zijn informatie te vergaren en zo in zekere zin informatie die de media presenteren kunnen controleren", valt te lezen op de website van de partij. 

Wantrouwen

U heeft volgens het CBS namelijk nog minder vertrouwen in de pers dan in de Tweede Kamer. Met een eed zal dit probleem verholpen worden, meent Kuzu: "Zelfregulering en het trouw zweren aan beroepsethiek en -integriteit zal het vertrouwen in de media vergroten. Hier is niet mee gezegd dat álle media niet te vertrouwen zijn, maar het zou kunnen helpen om de schijn van wantrouwen, die blijkens dit onderzoek bij een hoop mensen leeft, te voorkomen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →