Denkt er dan niemand zelf na? 'Arbodiensten willen snotneusprotocol op werk'

Denkt er dan niemand zelf na? 'Arbodiensten willen snotneusprotocol op werk' 

25 oktober 2021 - 11:29

Er was dus een tijd waarin wij zelf bepaalden wanneer wij wel en wanneer wij niet fit genoeg waren om naar werk of naar school te gaan. Was je flink verkouden of had je koorts of iets anders? Dan bleef je gewoon een dagje thuis. Even uitzieken totdat jij je weer kiplekker genoeg voelde om de dagelijkse werkzaamheden voort te zetten. En zag je iemand met lichte griepklachten? Dan hield je voor de zekerheid een beetje afstand.

Nee, sinds corona zijn we allemaal in de war. We zijn dan wel gevaccineerd maar er bestaat ook nog zoiets als de normale seizoensgriep en die wordt vanwege het bijkomende ziekteverzuim nu gevreesd als nooit tevoren. Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare pleiten daarom voor een 'snotneusprotocol', waarmee werkgevers aan werknemers duidelijk maken wanneer zij wel en niet naar werk kunnen. 

"De maatregel moet een forse stijging van het aantal griepgevallen en coronabesmettingen en dus ziekteverzuim voorkomen deze herfst en winter."

Wat u dan moet doen op werk en bij (lichte) griepklachten? U denkt zeker aan handen wassen, afstand houden, thuis blijven als je klachten hebt en je laten testen? Nou, dat klopt dus helemaal! Ook zou het in het kader van stress handig zijn als er af en toe thuis gewerkt kan worden.

Het is allemaal niet zo moeilijk mensen... 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml