Derde homostel afgelopen weekend aangevallen
Binnenland

Derde homostel afgelopen weekend aangevallen.

Het regent verhalen van homo's die afgelopen weekend slachtoffer zijn geweest van discriminatie en mishandeling. Nadat een stel uit Arnhem werd aangevallen met een betonschaar, een stel uit Eindhoven geslagen en bijna werd beroofd van hun fiets, heeft een stel uit Amsterdam ook geen leuke zaterdagavond gehad. De twee werden vanuit het niets in hun gezicht geslagen.

In de Kerkstraat in Amsterdam hangen brieven met het verhaal en een vraag naar getuigen. De mannen liepen volgens het pamflet in de straat, de één ondersteunde de ander omdat hij duizelig was en er kwam een vent naar buiten die "Fuck you, gay" riep. Het stel reageerde met "ok" en liep verder, maar toch werd één van hen in het gezicht geslagen. Vervolgens kwam een andere man naar buiten en vroeg: "What have you done to my friends?", waarna ook het tweede slachtoffer een klap kreeg. Toen het stel 112 belde, vluchtten de "Oost-Europese mannen". 

De zaak is volgens AT5 onder behandeling bij Roze in Blauw, een speciale eenheid die haatincidenten tegen lhbt'ers behandelt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →