Deurwaarder neemt hond in beslag, Nederland woest
Binnenland

Deurwaarder neemt hond in beslag, Nederland woest.

Wowowow. Vanmorgen op 1Limburg gesignaleerd: Incasso-aasgieren pesten wanbetalersbaasje, nemen zesjarige Duitse Dog in beslag. 

De debiteur in kwestie kampt met een forse huurschuld en de deurwaarder kwam op bezoek om beslag te leggen op roerende zaken. Volgens een wet uit 1838 (!) vallen (ras)honden daar ook onder en dus is er eigenlijk weinig ophef van te maken.

Maar hee yo, fuck die wet. Waar is die menselijkheid, joh? Hoeveel levert een gecastreerde Duitse Dog van zes jaar oud concreet nog op wanneer de leeftijdsverwachting van dit hondenras de acht jaar aantikt? En wat is het doel van een hond afpakken wanneer het beestje niet bij de schuldeiser belandt?

De ophef die eigenlijk geen gegronde reden kende kwam er toch. Massaal belde en mailde u naar Van der Pas deurwaarders uit Weert.

Het mooiste cadeau kwam echter van een anonieme weldoener, die een deel van de openstaande schuld heeft voldaan waardoor Harry de wanbetaler zijn hond weer mag ophalen. Het incassobureau is daar blij mee, gaat zelfs een cadeautje kopen voor de anoniemeling.

Alle artikelen geladen. Overzicht →