Deventer is partyende jongeren zat: sluit kade langs IJssel

Deventer is partyende jongeren zat: sluit kade langs IJssel 

01 juni 2021 - 12:52

Jongeren die onder invloed van drank en drugs overlast veroorzaken en de coronaregels massaal negeren: het gebeurt al tijden op de Verlaagde Wellekade langs de IJssel in Deventer en die stad is het nu zat: in elk geval tot 1 juli 's avonds en 's nachts wordt de boel afgesloten.

Volgens de gemeente hebben zich op de avond van Koningsdag, op 14 mei en afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag groepen bij de IJssel verzameld om daar met bier en lachgas feest te vieren. Daarbij hielden ze bewust geen afstand, zoals ook op beelden duidelijk te zien is. De politie greep vrijdag en zaterdag in, maar staakte zondag maar het verzet omdat er te weinig agenten waren om iedereen te vertellen dat ze moeten ophoepelen.

Buurtbewoners hebben natuurlijk al die tijd al slapeloze nachten en klagen dan ook over harde muziek en de enorme rommel die 's morgens achterblijft als de feestvierders naar huis zijn (wat is dat toch met de jeugd dat het z'n eigen troep blijkbaar niet kan opruimen). De Verlaagde Wellekade wordt nu elke avond afgesloten met dranghekken. Wie de afsluiting negeert is strafbaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.