Deventer zoekt jonge ambtenaren 

20 augustus 2018 - 16:14

De gemeente Deventer zit met de handen in het haar. De oude van dagen die al sinds jaar en dag aan hun bureau en koffiemok anno 1946 in het gemeentehuis zitten vastgekoekt, hebben behoefte aan opvolgers. Jonge opvolgers welteverstaan en dus is de gemeente een campagne gestart om jongeren te lokken.

De creatiefste opa onder de gemeenteopa's kreeg van de taakjescommissie een leuke taak: hij mocht een campagneslogan bedenken die aan zou slaan. Het werd: 'zin in gezeik'? Superleuke woordgrap. HAHAHA. We komen niet meer bij.

Enfin, de gemiddelde leeftijd van de 800 (!1!!) ambtenaren die werkzaam zijn op het gemeentehuis ligt op 49 jaar. Slechts acht procent blijkt jonger dan 35 jaar en één schamel procentje is jonger dan 25.

Wethouder Carlo Verhaar zegt dat niet veel jongeren een kantoorbaantje ambiëren. Goh, echt? Dat zou je helemaal niet zeggen wanneer bovenstaande statistieken op je netvlies verschijnen. Onder leiding van de originele woordgrap is de belangstelling onder jongeren overigens wel toegenomen, aldus Verhaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie