Deze restaurants zijn vies
Binnenland

Deze restaurants zijn vies.

Mocht u vanavond uit eten gaan, stop dan niet met lezen. De gegevens van 172 restaurants die van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) binnen twee jaar drie boetes kregen of zelfs gesloten werden vanwege viezigheid, zijn namelijk geopenbaard. Vooral Aziatische restaurants lijken het niet zo nauw te nemen met de hygiëne. 

RTL Nieuws heeft de namen van de restaurants die in 2015 onder verscherpt toezicht stonden in handen. Je kunt ze hier checken. Disclaimer: het kan zo zijn dat de genoemde restaurants inmiddels weer aan alle eisen voldoen.

Naast de namen zijn ook de verslagen van de NVWA in te zien. Soms gaat het over kleine overtredingen zoals het niet plakken van de juiste houdbaarheidsstickers op eten in de koelkast, maar in andere gevallen werden kakkerlakken aangetroffen. 

Voedselwaakhond Foodwatch is blij met de transparantie. "Je moet als consument de zekerheid hebben dat de plek waar je gaat eten zich houdt aan alle regels", zegt Jurjen de Waal van de organisatie. Ook hoopt hij dat de publicatie een preventieve werking heeft. Koninklijke Horeca Nederland is minder blij: zij vrezen dat vieze restaurants sneller moeten sluiten en zetten vraagtekens bij het controlesysteem.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →