Diabetesfonds opent afkickkliniek voor suikerverslaafden
Binnenland

Diabetesfonds opent afkickkliniek voor suikerverslaafden.

Het Diabetes Fonds heeft gisteren in Amsterdam de Suiker Afkickkliniek geopend. Het stulpje is de de hele week te bezoeken en is in het leven geroepen om u bewust te maken van de gevolgen die een hoge suikerinname op uw gezondheid heeft. Oh, en ook om de toename van diabetes type 2 een halt toe te roepen.

Daarnaast kunt u er terecht voor een 'bodyscan'. We zijn het er natuurlijk allemaal roerend over eens dat mensen met diabetes goed behandeld moeten worden. Maar of dit nu echt de oplossing is valt te betwijfelen. Volgens de speciaal in het leven geroepen site van de kliniek zijn we allemaal (onbewust) verslaafd aan suiker.

Eind vorig jaar werd er door de Tweede Kamer afkeurend gereageerd op de invoering van een eventuele 'suikertaks'. In België is deze sinds het begin van dit jaar wél ingevoerd. Of dit effectief helpt bij het terugdringen van diabetes type 2 is niet bekend. Een eventuele extra belasting is natuurlijk wel een uitstekende manier om de burger weer wat centjes af te troggelen. En dan moet er natuurlijk eerst paniek worden gezaaid om u te overtuigen hoe 'gevaarlijk u bezig bent:

Alle artikelen geladen. Overzicht →