Dictator Erdogan doet dictator, wil mensen onthoofden
Buitenland

Dictator Erdogan doet dictator, wil mensen onthoofden.

Oh Erdo... You just went full dictator. Néver go full dictator. Niet dat de wereld na de arrestaties en Berufsverboten voor honderdduizenden leraren, wetenschappers, journalisten, activisten en andersdenkenden nog twijfelde aan de ware aard van Erdogan, maar nu heeft de haatsnor aangekondigd de vermeende plegers van de mislukte coup vorig jaar te zullen onthoofden.

De president van kandidaat-EU-lid Turkije hield een nachtelijke speech voor het parlement in Ankara waarin hij aankondigde de noodtoestand, die hem in staat stelt om per decreet te regeren, te verlengen.

Als de volksvertegenwoordiging besluit de doodstraf weer in te voeren, zet hij daar onmiddellijk zijn handtekening onder, zei hij ook. “We zullen deze verraders onthoofden”, zei hij over Gülenisten. Aanhangers van Fethullah Gülen worden zonder enig bewijs verantwoordelijk gehouden voor de coup.

Parlementsvoorzitter Ismail Kahraman, ook van Erdogans AK-partij, klapte er al even fijnzinnig overheen met de uitspraak: "Volk, vlag, Koran, geloof, gebed, vrijheid, onafhankelijkheid zijn onze eer en onze waarden. Van wie daaraan komt, breken wij de handen, snijden wij de tong af en vernietigen wij het leven."

Juist ja. Helder. Mocht u twee weken all inclusive Alanya doen deze zomer, let een beetje op uw woorden en kom niet buiten uw resort. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →