Dictator Loekasjenko: 'Stop met mij een dictator noemen!'

Dictator Loekasjenko: 'Stop met mij een dictator noemen!' 

07 juli 2023 - 12:51

Aleksandr Loekasjenko. Dit ultragezellige heerschap pikt het niet dat journalisten hem "de laatste dictator van Europa" noemen. Hij is namelijk helemaal geen dictator, maar een president. En al was hij wel een dictator, dan was hij zeker niet Europa's laatste.

"Ik ben niet degene die beslist of ik aan de macht blijf of niet", zei de dictator """president""". "Het is het volk dat mij dit hoge ambt heeft toevertrouwd." Aan de journalist die het hadden gewaagd om hem de vraag te stellen, vroeg hij om zich te verontschuldigen.

Ja, dat hebben we geweten. In 2020 brachten enorme volksprotesten het regime van Loekasjenko even aan het wankelen. Maar sindsdien heeft hij door hard tegen tegenstanders op te treden die weerstand grotendeels in de kiem kunnen smoren.

Belarussische oppositieleden, van wie velen naar het buitenland moesten vluchten uit angst voor vervolging, beschuldigen Loekasjenko ervan verkiezingen te hebben vervalst, terwijl hij juist de verkiezingen met liefst 94 procent van de stemmen had gewonnen!

Het is ook niet eerlijk. Loekasjenko zei ook dat, mocht hij een dictator zijn, "hij geen hele goede is". Hij verwees naar het aantal gevangenen in Belarus, dat volgens hem is gedaald van 50.000 toen hij aan de macht kwam in 1994 tot 20.000 nu. Nee, dat is inderdaad knap waardeloos!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml