Diederik Stapel maakt comeback op hogeschool
Binnenland

Diederik Stapel maakt comeback op hogeschool.

Een van de grootste oplichters van de wetenschap, Diederik Stapel, gaat aan de bak bij hogeschool NHTV in Breda. Hopelijk zal meneer Stapel daar minder scheef van stapel lopen dan vijf jaar geleden bij de Universiteit van Tilburg. 

De bedoeling is dat meneer de fraudeur lectoren gaat helpen bij projecten, studies en (haha:) onderzoeksactiviteiten. Hij krijgt een contract van een jaar en zal zo'n drie dagen per week te vinden zijn op de hogeschool, weet Omroep Brabant

Hein van Oorschot, bestuursvoorzitter van NHTV heeft eerder met Stapel samengewerkt aan de Universiteit van Tilburg en ziet nog toekomst in de ex-hoogleraar sociale psychologie. "Wij vinden dat Stapel een tweede kans verdient. Hij heeft het enorm voor zijn kiezen gehad, maar dat is inmiddels al vijf jaar geleden. Ik denk dat hij als geen ander weet wat wel en niet mag. Hij zal de fouten die hij zelf beging, in ieder geval niet meer maken", aldus van Oorschot.

In 2011 stapelden de geruchten van fraude door Stapel zich op. Het nieuws kwam aan het licht en naar aanleiding van een grootschalig onderzoek bleek dat de hoogleraar fraude had gepleegd bij tientallen onderzoeken. Dit betekende (toen nog) het einde van zijn onderwijscarrière. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →